Ribollita

0 MIN
4 personen
Ribollita

Ribollita is de klassieke maaltijdsoep uit Toscane met brood en witte bonen. Lekker stevig en hartverwarmend!

Ingrediënten

  • 150 g pancetta, stuk
  • 1 ciabatta
  • 400 g witte bonen, 1 nacht geweekt
  • 100 g boerenkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1½ l kippenbouillon
  • 100 g parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de bonen min. 1 nacht weken. Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de ui fijn. Snij de boerenkool in reepjes. Pers de knoflook. Snij de pancetta in blokjes.
  2. Verhit olijfolie in een kookpot en voeg de pancetta toe. Bak krokant en voeg dan de ui, knoflook en wortel toe. Laat 5 min. stoven en voeg dan de tomatenblokjes en kippenbouillon toe.
  3. Breng aan de kook en voeg de geweekte bonen en rozemarijn toe. Laat 2 u pruttelen op een zacht vuur, tot de bonen gaar zijn. Voeg eventueel extra water toe. Verwijder de rozemarijn.
  4. Roer de boerenkool door de soep en laat 10 min. garen. Kruid met peper en zout. Serveer de soep met ciabatta en strooi de parmezaan erover.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 607.48 kcal
Koolhydraten 53.21 g
waarvan suikers 9.96 g
Vet 25.5 g
waarvan verzadigd 11.05 g
Proteïnen 33.49 g
Vezels 18.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin