Minestrone

30 MIN
4 personen
Minestrone

Minestrone is een dikke Italiaanse soep met tal van groentjes. Je kan er ook restjes in verwerken. Werk af met vers geraspte parmezaanse kaas en basilicum.

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 wortelen, in plakjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 blik rode boon
  • 200 g tuinbonen, geweekt en gepeld
  • 1 blik tomatenblokje
  • 1 rode ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 40 g vermicelli
  • 20 g parmezaan, gemalen
  • 1½ l kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterselie
  • handvol basilicum, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote pot en fruit de ui glazig. Voeg na een minuutje de knoflook toe en roerbak even. Doe er dan de wortelen en de selder bij en laat kort meebakken.
  2. Blus de groenten met de kippenbouillon. Voeg de tomatenblokjes toe en hang het kruidentuiltje mee in de pot. Kruid af met peper en zout en laat 15 minuten afgedekt koken.
  3. Voeg de courgettes en tuinbonen toe. Laat 5 minuten verder koken en voeg dan de rode bonen en vermicelli toe. Laat nog 3 minuten doorwarmen op een zacht vuur.
  4. Vis het kruidentuiltje uit de soep en kruid bij met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en werk af met de basilicum en de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 274.84 kcal
Koolhydraten 33.39 g
waarvan suikers 11.54 g
Vet 8 g
waarvan verzadigd 2.61 g
Proteïnen 12.25 g
Vezels 9.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin