Gebakken feta met tomatenchutney en kikkererwtensalade

30 MIN
2 personen
Gebakken feta met tomatenchutney en kikkererwtensalade

De veggie keuken op zijn best! Ontdek deze zalige Midden-Oosters geïnspireerde kikkererwtensalade met gebakken feta en tomatenchutney. Zoveel kleur, smaak en textuur. Lekker genieten!

Ingrediënten

  • 1 zakje veldsla
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 kl harissa
  • 200 g feta
  • 2 kl za'atar
  • 1 stronkje witloof
  • 3 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el suiker
  • 1 el balsamico
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was de veldsla en laat uitlekken. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken.
  2. Snij de ui in halve ringen. Verwarm 1/3 van de olijfolie in een antikleefpan en voeg de uiringen toe. Stoof de uien op een matig vuur, tot ze beginnen te karamelliseren. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de uien, samen met de suiker, de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en balsamico en laat 5 minuten verder garen op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een ovenschoteltje in met 1/3 van de olijfolie. Snij de feta diagonaal in 2 leg in de ovenschotel. Verdeel er de tomatenchutney over en zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan op een matig vuur. Meng de kikkererwten in een kom met de za'atar. Voeg de kikkererwten toe aan de pan en roerbak ze 5 minuten.
  5. Snij het witloof in fijne reepjes. Meng de veldsla met de reepjes witloof. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout. Dit is de dressing.
  6. Verdeel de salade over borden, druppel er de dressing over en schep er de gebakken kikkererwten bij. Leg er een stuk gebakken feta met de tomatenchutney bij en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 882.49 kcal
Koolhydraten 49.74 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 58.91 g
waarvan verzadigd 20.25 g
Proteïnen 34.19 g
Vezels 14.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin