Pita met falafelkoekjes, koolsla en looksaus

25 MIN
2 personen
Pita met falafelkoekjes, koolsla en looksaus

Deze falafelkoekjes lenen zich perfect om te serveren in een pitabroodje, met een lekkere koolsla en looksaus erbij. Een Midden-Oosterse topper!

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, 240 gr
  • 10 g koriander
  • 1 kl komijn
  • 4 pitabroodjes
  • 2 wortelen
  • ½ koolrabi
  • 1 stengel selder
  • ½ appel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje magere yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 el arachideolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de koriander fijn. Doe de kikkererwten, fijngehakte koriander, komijn, de bloem en een snuifje peper en zout in een kom en plet fijn met een pureestamper. Je kan alles ook in een keukenrobot doen en blenden. Als het deeg te droog is, voeg dan wat olijfolie toe. Vorm per persoon 4 bolletjes van de mengeling en duw plat met je handen.
  2. Verhit een antikleefpan en leg de pitabroodjes erin. Laat ze opwarmen, schep dan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie Verhit de arachideolie in de antikleefpan en bak de falafelburgers aan beide kanten tot ze goudgeel zijn.
  3. Schil de wortelen en de koolrabi en rasp ze fijn. Snij ook de selder heel fijn. Schil de appel en rasp fijn tot aan het klokhuis. Meng de wortelen, de koolrabi, de selder en de appel met de yoghurt en kruid met peper en zout.
  4. Pers de knoflook en meng met de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de pitabroodjes open en vul ze met de koolsla. Leg er per pitabroodje 2 falafelkoekjes bij en serveer, samen met de looksaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1018.82 kcal
Koolhydraten 124.77 g
waarvan suikers 15.54 g
Vet 35.81 g
waarvan verzadigd 5.54 g
Proteïnen 37.48 g
Vezels 25.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin