Mexicaanse rijst met kip en cheddar

40 MIN
2 personen
Mexicaanse rijst met kip en cheddar

Mexicaanse rijst is rijst die in een heerlijke kruidige tomatensaus wordt gegaard. Daarbij serveren we gebakken gemarineerde kippenreepjes en cheddarkaas die er mooi over smelt. Een verrassende Mexicaans geïnspireerde schotel!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 10 g koriander
  • 40 g cheddarkaas
  • 2 el plantaardige olie
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in reepjes. Doe de helft van de plantaardige olie in een kom en voeg de helft van de Mexicaanse kruidenmix toe en meng. Voeg de kippenreepjes toe en schep goed om. Kruid met peper. Laat even marineren.
  2. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op.
  3. Verhit de rest van de plantaardige olie in een kookpot op een matig vuur en voeg de ui en jasmijnrijst toe en bak gedurende 5 minuten, roer heel regelmatig om. Voeg dan de kippenbouillon, de geperste knoflook, de tomatenblokjes uit blik en de rest van de Mexicaanse kruidemix toe. Laat 15-16 minuten zachtjes pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  4. Verhit een antikleefpan en voeg de gemarineerde kippenreepjes toe. Bak ze goudbruin.
  5. Snij de groene paprika in hele fijne blokjes. Snij de tomaat in fijne blokjes. Hak de koriander fijn.
  6. Proef of de rijst gaar is. Roer er de tomatenblokjes en groene paprika door. Breng op smaak met zout en cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Schep op borden en schep er de kippenreepjes bij. Werk af met cheddarkaas en koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 760.52 kcal
Koolhydraten 79.45 g
waarvan suikers 11.96 g
Vet 24.69 g
waarvan verzadigd 7.58 g
Proteïnen 50.51 g
Vezels 9.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin