Naanpizza met kip tikka, mango en opgelegde rode ui

25 MIN
2 personen
Naanpizza met kip tikka, mango en opgelegde rode ui

Op zoek naar een snelle, overheerlijke lunch? Een naanpizza is het antwoord! Een lekker krokante, smaakvolle bodem dit je afwerkt met je favoriete toppings... Wij gingen voor een echte Indische versie met kip tikka, blokjes mango, chilipeper, yoghurt, koriander en opgelegde rode ui. Heb je maar weinig tijd? Vervang de opgelegde rode ui dan door rode ui ringen en laat ze meebakken in de oven.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 kipfilet
  • 2 el Indische currypasta (bijv. tikka masala of korma)
  • 4 el yoghurt
  • 4 mini naanbroodjes (kant-en-klaar in de supermarkt)
  • 8 el tomatenpassata
  • 2 kl garam masala
  • 50 gr geraspte kaas
  • ½ mango
  • 10 gr koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode ui in fijne halve ringen en doe in een kommetje. Breng water aan de kook en giet bij de rode ui tot ze onder staan. Laat 2 minuten trekken.
  2. Snij de kip in reepjes. Meng 3/4de van de yoghurt met de Indische currypasta. Wentel de kippenblokjes in de marinade en laat kort marineren. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  3. Giet het water van de rode ui weg. Meng de wittewijnazijn en de suiker in een kommetje en voeg de rode ui toe. Kruid met peper en zout. Laat marineren.
  4. Verhit de olie in een antikleefpan. Schep de kippenblokjes uit de marinade en bak ze 3 minuten per kant in de pan. Let op, het kan wat spatten.
  5. Meng de tomatenpassata met de garam masala. Bestrijk de naanbroodjes met de tomatensaus. Beleg met de gebakken kip en strooi er de geraspte kaas over. Kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schil de mango en snij in blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de chilipeper in ringetjes.
  7. Haal de naanpizza's uit de oven (tip: zijn ze nog niet genoeg gekleurd? Zet ze kort nog even onder de grill van de oven). Werk af met blokjes mango, schepjes yoghurt, chilipeper, koriander en gemarineerde rode ui.