Gemarineerde kipfilet met couscous en Provençaalse saus

25 MIN
2 personen
Gemarineerde kipfilet met couscous en Provençaalse saus

Een ultiem recept voor Provençaalse saus bestaat niet, maar één ding is zeker: het is er één vol heerlijke, zonovergoten ingrediënten. We gaan in deze editie voor aubergine en kerstomaten, heerlijk!

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 aubergine
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 gemarineerde kipfilets
  • 125 gr volkoren couscous
  • ½ blokje groentebouillon
  • 200 gr kerstomaten
  • 10 gr basilicum
  • olijfolie
  • 1 snuifje Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 0,5 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pot en fruit de ui zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is. Voeg de aubergine toe en laat 5 min. meebakken op middelhoog vuur. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper.
  2. Voeg de tomatenpblokjes en een klein scheutje water toe. Laat 5 min. pruttelen op zacht vuur met het deksel op de pot (zie tip).
  3. Kruid de kipfilets met zout en zwarte peper. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kip 1-2 min. op een hoog vuur. We korsten de kip eerst mooi aan voor we ze omdraaien. Draai de kip vervolgens om, verlaag het vuur en gaar nog 8 min. op middelhoog vuur. De gaartijd kan wat variëren naargelang de dikte van de kipfilet.
  4. Breng 150 ml water per persoon aan de kook en verkruimel de bouillon erin. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork.
  5. Voeg de kerstomaten toe aan de saus en laat nog 5 minuten verder pruttelen met het deksel op de pot.
  6. Hak het basilicum fijn en meng de helft ervan onder de couscous.
  7. Controleer of de kipfilet gaar is: als het vlees vanbinnen mooi wit is, is de kip klaar. Serveer de kip met de couscous en de Provençaalse saus. Werk af met de rest van het basilicum. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de saus volledig op voorhand maken. Op die manier vermengen de smaken zich zelfs nog beter!