Indiase groentencurry

55 MIN
4 personen
Indiase groentencurry

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 250 g champignons
  • 3 wortelen, in schijven
  • 400 g tomaten, in blokjes
  • 100 g peultjes
  • 3 uien, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 ml sojamelk
  • 2 el witte wijnazijn
  • 4 kl groentebouillon
  • 4 el olie
  • 2 el blonde suiker
  • 3 el kerriepoeder

BEREIDING

  1. Fruit de uien in de olie. Strooi er de kerriepoeder over en bak al roerend 3 minuten mee.
  2. Schenk de sojamelk en de azijn erover en roer om. Voeg de tomaten, de tomatenpuree en de groentebouillon toe. Breng op smaak met suiker. Laat 30 minuten zachtjes koken op een laag vuur. Roer regelmatig om.
  3. Doe er de rest van de groenten bij en laat 15 minuten koken tot alles gaar is. Roer om en schep uit over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 360 kcal
Koolhydraten 30.8 g
waarvan suikers 21.71 g
Vet 18.53 g
waarvan verzadigd 2.74 g
Proteïnen 12.55 g
Vezels 12.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin