Marokkaanse geroosterde kip en wortelen uit de oven met couscous

30 MIN
2 personen
Marokkaanse geroosterde kip en wortelen uit de oven met couscous

Oh wat een prachtig en heerlijk smaakbommetje is deze Marokkaanse geroosterde kip met zoete worteltjes en rode ui uit de oven! Het smaakgeheim is de geroosterde sinaasappel waarvan je het sap vlak voor het serveren over het gerecht uitknijpt, zalig! Werk af met crunchy amandelschilfers en koriander. Genieten!

Ingrediënten

  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 kipfilet
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stick honing
  • 2 kl komijn
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 el amandelschilfers
  • 10 g koriander
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de wortelen, snij in de lengte in 4 en snij in stukjes van 2 centimeter. Verwijder de schil van de rode ui en snij in partjes (laat de wortel zitten). Halveer de sinaasappel(s). Leg de wortelen, kipfilets, rode ui en sinaasappelhelften in 1 laag op de bakplaat.
  3. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Meng de olijfolie met de knoflook, gember, honing, komijn en een snuf peper en zout. Bestrijk de kipfilets met de olie. Sprenkel de rest van de olie over de wortelen. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de couscous over borden. Haal de geroosterde sinaaasappelhelften van de bakplaat met een tang en hou even opzij. Schik de wortelen, rode ui en dan de geroosterde kipfilet op de couscous. Knijp met de tang de sinaasappel uit boven de borden. Werk af met de geroosterde amandelschilfers en korianderblaadjes en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 826.03 kcal
Koolhydraten 79.5 g
waarvan suikers 26.33 g
Vet 31.27 g
waarvan verzadigd 4.01 g
Proteïnen 49.72 g
Vezels 15.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin