Harissakip met pompoen uit de oven

30 MIN
2 personen
Harissakip met pompoen uit de oven

Een hartverwarmend origineel gerecht, geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. De pompoenblokjes en kipfilet worden samen in de oven gegaard, ondertussen maak je de couscous. Heel lekker en zo gemakkelijk om te maken, 't is maar dat je het weet!

Ingrediënten

  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl harissa
  • 2 kipfilet
  • ½ flespompoen
  • 1 kl ras el hanout
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de yoghurt met de harissa (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Doe de helft van de yoghurt in een diep bord. Dep de kipfilets droog, kruid ze met peper en zout en wentel de kipfilets door de yoghurt in het diepe bord. Zet koud weg. De rest van de yoghurt gebruik je later als saus.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen met een dunschiller en snij in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Besprenkel met de olijfolie, strooi er de ras el hanout over en kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er na 7 minuten de gemarineerde kipfilets bij.
  3. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Snij de peterselie fijn en meng door de couscous. Serveer de geroosterde pompoen met de harissakip en de rest van het yoghurtsausje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 644.06 kcal
Koolhydraten 70.02 g
waarvan suikers 9.15 g
Vet 18.28 g
waarvan verzadigd 2.58 g
Proteïnen 47.85 g
Vezels 5.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin