Honing-sinaasappel wortelen en kikkererwten uit de oven met feta en quinoa

30 MIN
2 personen
Honing-sinaasappel wortelen en kikkererwten uit de oven met feta en quinoa

Het perfecte Midden-Oosterse vegetarische gerecht? Wel, dit heerlijk bordje dingt alvast mee naar die prijs. In de oven geroosterde zoete wortelen en kikkererwten, met een verrassende honing-sinaasappel-gember marinade. Serveer met quinoa, verkruimelde feta en koriander. Zá-lig!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sinaasappel
  • 1 stick honing
  • 2 kl komijn
  • 4 wortelen
  • 1 rode ui
  • ½ blik kikkererwten
  • 130 g quinoa
  • 2 el amandelschilfers
  • 10 g koriander
  • 100 g feta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Pers het sap van de sinaasappel(s). Meng de olijfolie met het sinaasappelsap, de knoflook, gember, honing, komijn en een snuf peper en zout.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de wortelen en snij ze overlangs in 4 en dan in stukjes van 2 centimeter. Verwijder de schil van de rode ui en snij in partjes (laat de wortel zitten). Laat de kikkererwten uitlekken. Doe de wortelen, kikkererwten en rode ui in een kom en giet er de sinaasappelmarinade over. Meng goed. Schep alles op de bakplaat en spreid goed uit, zodat het in 1 laag ligt. Zet 20 minutein in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  4. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  5. Doe de amandelschilfers in een antikleefpan en rooster ze zonder vetstof kort op het vuur, tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Pluk de blaadjes koriander. Verkruimel de feta.
  6. Schep de quinoa op borden. Schep er de groenten over. Werk af met verkruimelde feta, geroosterde amandelschilfers en blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.88 kcal
Koolhydraten 86.54 g
waarvan suikers 26.66 g
Vet 47.5 g
waarvan verzadigd 12.38 g
Proteïnen 32.51 g
Vezels 20.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin