Marokkaanse ovenschotel met rijst, kip en dadels

40 MIN
2 personen
Marokkaanse ovenschotel met rijst, kip en dadels

's Werelds gemakkelijkste ovenschotel? Wij hebben 'm voor jou uitgevonden! Enkel wat groentjes en kip snijden, alles samen in een ovenschotel met rijst en kippenbouillon erbij en dan hup, de oven in! Dit kan werkelijk iedereen klaarmaken! En het resultaat is overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 6 dadels
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 kl komijn
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes. Breng per persoon 225 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Verwijder de pit uit de dadels en snij in stukjes. Snij de kip in blokjes.
  2. Neem een ovenschaal en doe er de rijst, ui, knoflook, aubergine, dadels, komijn, ras el hanout, peper en zout in. Meng goed door elkaar en giet er dan de kippenbouillon over en zet 20 minuten (onafgedekt) in de voorverwarmde oven.
  3. Voeg de kippenblokjes toe aan de ovenschotel, besprenkel met de olijfolie en zet nog 15-18 minuten in de oven.
  4. Hak de pistachenoten grof. Controleer of de kip gaar is en serveer met de pistachenoten erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.95 kcal
Koolhydraten 95.16 g
waarvan suikers 28.43 g
Vet 26.37 g
waarvan verzadigd 3.87 g
Proteïnen 46.84 g
Vezels 10.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin