Gehaktbroodje met seldersaus en aardappelpuree

35 MIN
2 personen
Gehaktbroodje met seldersaus en aardappelpuree

Zin in lekker comfort food van eigen bodem? We hebben een heerlijke suggestie voor jou: een heerlijk krokant gebakken gehaktbroodje met daarbij een originele seldersaus en romige aardappelpuree. Dat wordt genieten, smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 10 g krulpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 stengels selder
  • 2 takjes tijm
  • ½ kippenbouillonblokje
  • ½ potje lichte room
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Snij de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de ui, de helft van de peterselie, het ei (de eieren) en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng met vochtige handen en vorm er een gehaktbroodje van.
  2. Smelt 1/3de van de boter. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter en leg het gehaktbroodje erin. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter. Zet 30 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  4. Snij de selder in kleine blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Smelt 1/3de van de boter in een pan en voeg de rest van de ui, de selder en de tijm toe. Laat 5 minuten stoven. Verkruimel er dan de kippenbouillon over en voeg per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om en laat wat inkoken. Roer er dan de lichte room door. Kruid de saus met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Haal het gehaktbroodje uit de oven. Snij in plakjes. Serveer met de aardappelpuree en de seldersaus. Werk af met de rest van de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 967.06 kcal
Koolhydraten 73.61 g
waarvan suikers 10.35 g
Vet 56.39 g
waarvan verzadigd 30.72 g
Proteïnen 39.45 g
Vezels 11.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin