Gnocchi met spekblokjes, spinazie in parmezaanroomsaus

15 MIN
2 personen
Gnocchi met spekblokjes, spinazie in parmezaanroomsaus

Razendsnel en toch een heerlijk smaakbommetje, deze gnocchi in een heerlijk parmezaanroomsausje met gebakken spekblokjes en spinazie bij. Werk af met crunchy pijnboompitten. In 15 minuten klaar en smullen maar!

Ingrediënten

  • 200 g spinazie
  • 20 g pijnboompitten
  • 250 g gnocchi
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 brikje lichte room
  • 40 g parmezaan
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, een vergiet en een anitkleefpan klaar.
  2. Was de spinazie en laat grondig uitlekken.
  3. Verhit de antikleefpan zonder vetstof en rooster de pijnboompitten kort tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de gnocchi en een snuf zout toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop van het kookvocht apart. Laat de gnocchi uitlekken op keukenpapier.
  5. Verhit de antikleefpan opnieuw zonder vetstof en bak de spekblokjes krokant. Schep uit de pan en hou apart.
  6. Pers de knoflook. Hak de spinazie grof. Verhit de antikleef pan opnieuw en voeg de knoflook en spinazie toe. Stoof tot de spinazie geslonken is.
  7. Doe de lichte room in een steelpannetje, samen met per persoon 50 milliliter van het apart gehouden kookvocht van de gnocchi en breng al roerend aan de kook. Roer er de parmezaan door.
  8. Meng de gnocchi met de parmezaanroom, de spekblokjes en de gestoofde spinazie. Kruid royaal met peper en zout. Schep in diepe borden en werk af met de pijnboompitten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 998.65 kcal
Koolhydraten 90.03 g
waarvan suikers 8.94 g
Vet 45.71 g
waarvan verzadigd 31.04 g
Proteïnen 41.82 g
Vezels 7.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin