Linguine alle vongole

20 MIN
4 personen
Linguine alle vongole

Pasta en daarmee basta! Linguine alle vongole, deze pasta van verse venusschelpjes maak je à la minute klaar en tover je in geen tijd op tafel. Even laten koken met wat witte wijn daarbij en afwerken met fijngesnipperde peterselie. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelp
  • 400 g linguine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl chilivlokken
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de venusschelpen grondig. Pel de knoflook en snij in fijne plakjes.
  2. Kook de linguine beetgaar in gezouten water.
  3. Verhit de olijfolie in een pot en stoof de knoflook aan. Doe er na 1 min. de venusschelpen en witte wijn bij en dek de pot af. Laat enkele minuten koken tot ze opengaan. Snij ondertussen de peterselie fijn.
  4. Giet de linguine af en meng deze door de venusschelpen, samen met de bladpeterselie en chilivlokken. Kruid af met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 627.68 kcal
Koolhydraten 74.74 g
waarvan suikers 4.35 g
Vet 9.4 g
waarvan verzadigd 1.53 g
Proteïnen 46.08 g
Vezels 3.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin