Lang leve lasagne! Of het nu om een klassieke lasagne bolognaise gaat of een witte versie zoals deze: de heerlijke la-la-laagjesschotel smaakt altijd (en maakt ons een beetje lyrisch).
Ingrediënten
1 courgette
150 gr spinazie
1 teentje knoflook
500 ml melk
200 gr lasagnevellen
100 gr gerookte zalm
olijfolie
30 gr boter
30 gr bloem
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm. Verhit een scheutje olijfolie in een pan (zie tip) en bak de courgette 5-7 min. op hoog vuur. Haal uit de pan en houd apart. Laat vervolgens in diezelfde pan de spinazie handje per handje slinken. Kruid met zout en zwarte peper en zet het vuur uit.
Bechamelsaus: smelt de boter in een pot op middelhoog vuur. Pers de knoflook erbij. Voeg de bloem toe en laat opdrogen onder voortdurend roeren. De roux is klaar zodra je koekjes begint te ruiken en je bloem met de boter bindt tot kleine korrels. Giet er al roerend met een garde de melk bij. Blijf goed roeren tot de saus begint te dikken. Kruid met een snuifje tuinkruiden met citroen, nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Schik de lasagne in laagjes. Start met een dunne laag bechamelsaus en schik daarop een laagje lasagnevellen. Vervolg met een laag spinazie, bechamelsaus, lasagnevellen, gerookte zalm, bechamelsaus, lasagnevellen en courgette. Eindig met een laagje bechamelsaus. Schuif 25-30 min. in de oven tot de lasagnevellen gaar zijn. Smakelijk!
TIP: Je kan de courgette ook grillen in een grilpan, extra veel smaak!