Griekse salade met lamsgehakt en fetakaas

15 MIN
4 personen
Griekse salade met lamsgehakt en fetakaas

Geef je klassieke Griekse salade met feta wat meer pit en stevigheid, door er heerlijke lamsgehaktkebabs bij te serveren. Vullend en Zuiders!

Ingrediënten

  • 600 g lamsgehakt
  • 6 tomaten, in blokjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 100 g zwarte olijven
  • 100 g feta, in blokjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 120 ml olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid het gehakt met peper en zout. Rol het dan in 12 gelijke worstjes. Prik een satéstok doormidden en bak ze goudbruin in 2 eetlepels van de olijfolie.
  2. Doe de feta, tomaten en uien in een mengkom. Overgiet met de rest van de olijfolie en de witte wijnazijn. Kruid af met peper en zout.
  3. Serveer de satés met de frisse, koude salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 704.78 kcal
Koolhydraten 9 g
waarvan suikers 3.68 g
Vet 58.65 g
waarvan verzadigd 17.48 g
Proteïnen 35.48 g
Vezels 4.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin