Lamsspiesjes met munt-dipsaus

20 MIN
6 personen
Lamsspiesjes met munt-dipsaus

Een origineel en lekker hapje voor elke gelegenheid: lamsspiesjes met een frisse munt-dipsaus. Je kan de spiesjes ook op voorhand maken en even opwarmen.

Ingrediënten

  • 400 g lamsgehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl cayennepeper
  • ½ kl komijnpoeder
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Meng het lamsgehakt met de lente-uitjes, 2 eetlepels Griekse yoghurt, een half teentje knoflook, het citroensap en het komijnpoeder. Meng goed met vochtige handen.
  2. Maak 12-15 worstjes van het gehakt en prik ze op houten spiesjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de lamsspiesjes rondom aan.
  4. Meng de resterende Griekse yoghurt met de rest van de knoflook, de munt, de cayennepeper en het zout.
  5. Serveer de lamsspiesjes met de dipsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 191.33 kcal
Koolhydraten 2.82 g
waarvan suikers 2.17 g
Vet 14.04 g
waarvan verzadigd 4.79 g
Proteïnen 13.68 g
Vezels 0.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin