Lamskoteletten met chimichurri en aardappelblokjes

30 MIN
2 personen
Lamskoteletten met chimichurri en aardappelblokjes

Chimichurri is een groene Argentijnse saus met o.a. knoflook, wittewijnazijn, limoensap en groene kruiden. Heerlijk fris en het past goed bij gebakken vlees!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g koriander
  • 1 limoen
  • 6 lamskoteletten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de chilipeper in 2 en schraap de zaadjes eruit. Ontvel de knoflook en haal de schil van de sjalot en hak beide grof. Doe de chilipeper, peterselie, koriander, het sap de limoen, de sjalot, de knoflook, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.
  3. Kruid de lamskoteletten met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de koteletten mooi bruin aan beide kanten.
  4. Serveer de lamskoteletten met de blokjes aardappel, de gemengde sla en de chimichurri-dressing erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 755.01 kcal
Koolhydraten 39.1 g
waarvan suikers 2.44 g
Vet 49.34 g
waarvan verzadigd 13.22 g
Proteïnen 37.3 g
Vezels 7.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin