Steak chimichurri met courgette en aardappelblokjes

30 MIN
2 personen
Steak chimichurri met courgette en aardappelblokjes

We presenteren je een overheerlijke steak chimichurri met daarbij gegrilde courgette en knapperige aardappelblokjes. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 1 courgette
  • 2 rundersteak
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Halveer de chilipeper in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Pel de knoflook en haal de schil van de sjalot en hak alles grof. Doe de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), peterselie, koriander, het sap van de limoen, de sjalot, de knoflook, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.
  3. Halveer de courgette in de breedte en snij dan in lange repen. Leg de steaks naast de courgetterepen op een snijplank en besprenkel alles met de rest van de olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan (of een gewone bakpan) en begin met de courgettes te bakken. Wanneer ze gaar zijn, schep je ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie. Bak nu de steak 3-4 minuten aan elke kant.
  5. Serveer de steaks met de aardappelblokjes, de courgette en de chimichurri-dressing erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.68 kcal
Koolhydraten 45.72 g
waarvan suikers 8.61 g
Vet 35.95 g
waarvan verzadigd 5.42 g
Proteïnen 43.78 g
Vezels 8.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin