Entrecôte met mexicaanse salsa en gebakken aardappeltjes

30 MIN
4 personen
Entrecôte met mexicaanse salsa en gebakken aardappeltjes

Serveer een heerlijk gebakken entrecôte eens op een originele manier, met een pittige Mexicaanse salsa en gebakken aardappeltjes erbij.

Ingrediënten

  • 4 entrecôte
  • 1 kg aardappel, in blokjes
  • 300 g kerstomaten, gehalveerd, rode en gele
  • 2 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngehakt
  • 1½ limoen, geperst
  • 1 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el sherry-azijn
  • 4 el olijfolie
  • ½ kl chilivlokken
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng in een kom de tomatenblokjes met 1 ui, 1 teentje knoflook, de koriander en de chilipeper. Overgiet met het sap van een halve limoen en roer om. Kruid af met peper en zout naar smaak en laat rusten.
  2. Maak een marinade van de overige uisnippers met het overige limoensap, de sherry-azijn, een teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, de sojasaus en de chilivlokken.
  3. Leg het vlees naast elkaar in een schaal en schenk er de marinade over. Zet 30 minuten in de koelkast.
  4. Grill het vlees langs beiden kanten gaar op een hete grilplaat met olijfolie. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  5. Bak ondertussen de aardappelblokjes goudbruin in de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Serveer ze bij de entrecôte, samen met de mexicaanse salsa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 699.41 kcal
Koolhydraten 53.36 g
waarvan suikers 6.19 g
Vet 28.39 g
waarvan verzadigd 8.08 g
Proteïnen 53.24 g
Vezels 9.6 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin