Lamskoteletjes met asperge, gebakken aardappeltjes en dragonsaus

35 MIN
4 personen
Lamskoteletjes met asperge, gebakken aardappeltjes en dragonsaus

Een lekker bordje vol voor liefhebbers van lamsvlees: lekkere sappige lamskoteletjes met asperges, gebakken aardappeltjes en een zalige dragonsaus.

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletten
  • 600 g krielaardappelen
  • 1 kg witte asperge, geschild
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml slagroom
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd het harde stukje onderaan de asperges weg. Kook gaar in gezouten water. Giet af en laat opdrogen op een propere keukenhanddoek.
  2. Kook ondertussen ook de krieltjes gaar in gezouten water. Giet af en zet opzij.
  3. Stoof de sjalot aan in een sauspannetje en schenk er de wijn bij. Laat tot de helft inkoken. Voeg de slagroom toe en kook tot gewenste saus dikte. Kruid bij met dragon, peper en zout.
  4. Besprenkel de lamskoteletten en de asperges met olijfolie en kruid bij met peper en zout. Gril het vlees op een hete grilplaat en let erop dat het mooi rosé wordt. Gril ook de asperges kort.
  5. Verhit de boter in een pan en bak de krieltjes goudbruin. Kruid bij met rozemarijn, peper en zout.
  6. Verdeel de lamskoteletten met de asperges en de krieltjes over de borden. Serveer met de dragonsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.11 kcal
Koolhydraten 36.01 g
waarvan suikers 4.46 g
Vet 42.68 g
waarvan verzadigd 21.3 g
Proteïnen 30.55 g
Vezels 8.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin