Steak met chimichurri en zoete aardappelfrietjes en sla

30 MIN
2 personen
Steak met chimichurri en zoete aardappelfrietjes en sla

We halen onze inspiratie uit de Argentijnse keuken voor dit heerlijke kleurrijke koolhydraatarme gerecht. We maken steak met zoete aardappelfrietjes en sla met een zalige chimichurri-dressing. Een gerecht vol smaak en textuur. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ groene chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ limoen
  • 10 g koriander
  • 2 rundersteak
  • 50 g kropsla
  • 2 el arachideolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat, strooi er het paprikapoeder over en besprenkel met de helft van de arachideolie. Plaats de bakplaat 20 minuten in de oven. Schep halfweg om.
  2. Verwijder de zaadjes van de aangegeven hoeveelheid groene chilipeper. Pel de knoflook en de sjalot. Hak alles grof. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen. Doe de chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), koriander, het sap van de limoen, de sjalot, de knoflook en de extra vierge olijfolie in een keukenrobot of vijzel en maal fijn. Kruid met peper en zout. Dit is de chimichurri.
  3. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de steaks 2-3 minuten per kant. Snij in plakjes.
  4. Serveer de steak samen met de zoete aardappelfrietjes, de kropsla en de chimichurri erover gelepeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.1 kcal
Koolhydraten 14.73 g
waarvan suikers 3.04 g
Vet 36.11 g
waarvan verzadigd 5.69 g
Proteïnen 37.98 g
Vezels 3.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin