Lamsburger met frieten van zoete aardappel

45 MIN
2 personen
Lamsburger met frieten van zoete aardappel

Een lekker wereldse burger van lamsgehakt met daarbij frietjes van zoete aardappel en een frisse yoghurtdressing. Origineel en lekker!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g munt
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 el komijn
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  4. Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekarameliseerd is.
  6. Meng het lamsgehakt met de helft van de munt en de helft van de knoflook. Kruid met de komijn, peper en zout. Vorm per persoon een burger van het gehakt.
  7. Meng de yoghurt met de overige munt en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant 5 minuten tot ze gaar zijn.
  9. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en beleg met de yoghurt, de gekarameliseerde ui en de burgers. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 868.05 kcal
Koolhydraten 74.87 g
waarvan suikers 20.61 g
Vet 47.92 g
waarvan verzadigd 11.18 g
Proteïnen 31.99 g
Vezels 6.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin