Za'atar linzenburgers met zoete aardappelfrietjes

45 MIN
2 personen
Za'atar linzenburgers met zoete aardappelfrietjes

Burgers van groene linzen met za'atar. Samen met een yoghurtsausje, gekaramelliseerde ui en frietjes van zoete aardappel, is dit de ultieme veggieburger!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 1 blik groene lins
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 5 el paneermeel
  • 2 kl za'atar
  • 1 potje Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was en snij de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen) in frietjes. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de plantaardige olie. Kruid met peper en zout.
  3. Plaats de bakplaat 25 minuten in de oven tot de frietjes krokant en gekleurd zijn. Zet de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes op een aparte bakplaat mee in de oven.
  4. Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Giet de linzen af en laat uitlekken.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de uiringen toe en kruid met peper en zout. Laat 10-15 minuten stoven op een zacht vuur tot de ui mooi gekarameliseerd is.
  6. Doe de linzen in een kom met de helft van de munt en de helft van de knoflook, de geraspte harde kaas en per persoon 2 eetlepels paneermeel. Kruid met de za'atar, peper en zout. Wanneer het mengsel te nat is, voeg de rest van het paneermeel toe. Vorm per persoon een burger van het mengsel.
  7. Meng de yoghurt met de overige munt en knoflook in een kom en kruid bij met peper en zout. Zet even opzij.
  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de burgers aan elke kant 5 minuten tot ze een mooi knapperig korstje hebben.
  9. Beleg de hamburgerbroodjes met de yoghurt, de gekarameliseerde ui en de burgers. Serveer met de zoete aardappelfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 850.7 kcal
Koolhydraten 108.07 g
waarvan suikers 26.15 g
Vet 31.83 g
waarvan verzadigd 7.17 g
Proteïnen 25.27 g
Vezels 15.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin