Kruidige bulgur met een spiegelei en feta

20 MIN
2 personen

Een heerlijk vegetarisch gerecht met bulgur, een spiegelei en feta. Bulgur is een graansoort en vult lekker goed.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 150 g bulgur
  • ½ groentebouillonblokje
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 30 g pistachenoten
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de rode ui fijn. Hak ook de veenbessen heel fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de ras el hanout en de veenbessen toe. Stoof tot de ui zacht is.
  3. Voeg de bulgur bij de uien, schenk er per persoon 150 milliliter warm water bij en verkruimel er de bouillon bij. Laat 6 minuten sudderen op een zacht vuur onder deksel. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
  4. Snij de muntblaadjes en de peterselie fijn. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak spiegeleitjes. Kruid met peper en zout. Hak ondertussen de pistachenoten grof en roer de bulgur los.
  5. Verbrokkel de feta en roer de helft ervan samen met de peterselie, de munt en de helft van de pistachenoten door de bulgur. Kruid nog eens bij met peper en zout.
  6. Verdeel de bulgur over de borden en leg er het spiegelei op. Werk af met de rest van de feta en de pistachenoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 782.65 kcal
Koolhydraten 71.43 g
waarvan suikers 21.95 g
Vet 40.99 g
waarvan verzadigd 12.28 g
Proteïnen 27.21 g
Vezels 11.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin