Kruidige bulgur met een spiegelei en feta

20 MIN
2 personen

Een heerlijk vegetarisch gerecht met bulgur, een spiegelei en feta. Bulgur is een graansoort en vult lekker goed.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 30 g gedroogde veenbessen
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g pistachenoten
  • 1 el ras el hanout
  • 150 g bulgur
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 eieren
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pel de ui en snipper fijn. Hak ook de veenbessen heel fijn. Pers het teentje knoflook.
  2. Verhit een pan op een middelhoog vuur en rooster de pistachenoten zonder vetstof. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de ui, de knoflook, de ras el hanout en de veenbessen toe. Stoof tot de ui zacht is.
  4. Voeg de bulgur bij de uien, schenk er 300 milliliter water bij en voeg een halve koffielepel zout toe. Laat 6 minuten sudderen op een zacht vuur onder deksel. Haal de pan van het vuur en zet opzij.
  5. Hak de muntblaadjes en de peterselie fijn. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak 2 spiegeleitjes. Kruid met peper en zout. Hak ondertussen de pistachenoten grof en roer de bulgur los.
  6. Verbrokkel de feta en roer de helft ervan samen met de peterselie, de munt en de helft van de pistachenoten door de bulgur. Kruid nog eens bij met peper en zout.
  7. Verdeel de bulgur over de borden en leg er het spiegelei op. Werk af met de overige feta en de pistachenoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.13 kcal
Koolhydraten 72.93 g
waarvan suikers 21.95 g
Vet 41.13 g
waarvan verzadigd 12.27 g
Proteïnen 27.53 g
Vezels 11.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin