Bloemkoolcouscous met groentjes en feta

25 MIN
4 personen
Bloemkoolcouscous met groentjes en feta

Supergezond en verrassend is deze bloemkoolcouscous met Zuiderse groenten, feta en granaatappelpitjes. Je merkt bijna niet dat de couscous van bloemkool is!

Ingrediënten

  • 1 bloemkool, in stukken
  • 4 tomaten, ontpit en in blokjes
  • 2 rode paprika's, ontpit en in blokjes
  • 2 trosjes kerstomaten, geroosterd
  • 3 lente-uitjes, fijngensipperd
  • 20 groene olijven, in stukjes gesneden
  • 1 granaatappel, pitjes
  • 150 g feta, in stukjes
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 takjes munt, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de stukken bloemkool in een blender en hak tot grove korrels. Blend ze niet tot een crème, maar behoud korrels.
  2. Doe de couscous van bloemkool in een kom. Besprenkel met het citroensap.
  3. Doe er de tomatenblokjes, de paprika, de lente-uitjes, de olijven en de kerstomaten bij. Meng de olijfolie onder de couscous. Voeg ook de munt en de peterselie toe. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel de bloemkoolcouscous over de borden. Werk af met de blokjes feta en de granaatappelpitjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 309.53 kcal
Koolhydraten 25.65 g
waarvan suikers 15.23 g
Vet 15.44 g
waarvan verzadigd 6.77 g
Proteïnen 12.95 g
Vezels 10.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin