Krieltjes met chilisaus

40 MIN
4 porties
Krieltjes met chilisaus

Chilisaus maak je makkelijk zelf. Geserveerd met deze lekker gestoomde krieltjes in de schil is dit een heerlijk hapje of bijgerecht. Pittig!

Ingrediënten

  • 500 g krielaardappelen
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en grof gehakt
  • 2 chilipepers, ontpit en grof gehakt
  • 2 el sherry-azijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • zout

BEREIDING

  1. Boen de krieltjes goed schoon en stoom ze 25-30 minuten gaar.
  2. Stamp de knoflook, de chilipepers, het paprikapoeder en wat zout met en vijzel tot een gladde pasta. Roer er de azijn en de olijfolie door tot een sausje.
  3. Serveer de warme krieltjes met de chilisaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 456.45 kcal
Koolhydraten 24.56 g
waarvan suikers 0.7 g
Vet 38.07 g
waarvan verzadigd 5.53 g
Proteïnen 3.29 g
Vezels 4.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin