Aziatische koolsla met noedels met Korean Davai dumplings
30 MIN
2 personen
Wij zijn helemaal verzot op de Koreaanse keuken! Toen we hoorden dat Davai Koreaans geïnspireerde dumplings maakte, moesten we ze proeven! Ze passen perfect bij een Aziatische koolsla en sobanoedels. Smaakbommetje!
Ingrediënten
100 gr gesneden rode kool
1 wortel
½ komkommer
½ rode chilipeper
10 gr Thais basilicum
10 gr koriander
20 gr gember
10 ml sojasaus
2 el sesamolie
120 gr sobanoedels
16 stuks Koreaanse dumplings, van Davai
25 gr pindanoten
1 kl suiker
1 kl witte wijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
Koolsla: kneed zo'n 1 min. de rode kool met een snuifje zout. Zo wordt de kool zacht en makkelijker verteerbaar.
Snijd de wortel in fijne reepjes, of gebruik een juliennesnijder. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de rode chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in fijne reepjes. Hak het Thais basilicum en koriander grof (houd enkele blaadjes van de kruiden apart voor de afwerking). Meng de rode kool met de wortel, komkommer, chilipeper en kruiden.
Dressing: rasp de knoflook (zie tip). Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Meng de sojasaus met de helft van de sesamolie, witte wijnazijn, suiker, knoflook en gember. Kruid met zwarte peper. Schep de dressing door de koolsla.
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Verhit de rest van de sesamolie in een pan en bak de dumplings in 2-3 min. goudbruin op middelhoog vuur (het witte laagje op de dumplings is bloem, zo kleven de dumplings niet aan elkaar).
Hak de pinda's grof.
Serveer de Aziatisch koolsla met de sobanoedels en dumplings. Werk af met de pinda's en verse kruiden.
TIP: Door knoflook te raspen in plaats van te persen, wordt die lichter verteerbaar. Ideaal voor in dressings!