Konijn op Italiaanse wijze

75 MIN
4 personen
Konijn op Italiaanse wijze

Het lekkerste stukje van konijn, de filet wordt omwikkeld met plakjes parmaham. Daarbij komt tagliatelle met champignons. Een Italiaanse topper!

Ingrediënten

  • 500 g tagliatelle
  • 500 g champignons
  • 8 plakken parmaham
  • 600 g konijnenfilets
  • 50 g boter
  • 1 citroen, in plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bussel peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el boter

BEREIDING

  1. Voorverwarm de oven op 180 °C.
  2. Kruid de konijnfilets met peper en zout.
  3. Leg op elke filet een een plakje citroen.
  4. Wikkel elk stuk in een plakje parmaham.
  5. Prik ze vast met een cocktailprikker of bind ze dicht met keukengaren.
  6. Smelt 50 gram boter en 2 el olijfolie in een pan.
  7. Kleur er de konijnfilets in gedurende een paar minuten.
  8. Dek de pan af met aluminiumfolie en plaats gedurende een half uur in de oven.
  9. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water. Giet daarna af.
  10. Kuis en snij de champignons in plakjes. Hak de peterselie fijn, snij het teentje look fijn. Smelt een klontje boter in een pan, en bak de champignons en de look. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe, en roer goed. Haal van het vuur.
  11. Meng de tagliatelle met de champignonsaus en de peterselie. Haal de konijnfilets uit de oven, en serveer met de tagliatelle.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 973.89 kcal
Koolhydraten 86.38 g
waarvan suikers 6.07 g
Vet 42.88 g
waarvan verzadigd 16.83 g
Proteïnen 57 g
Vezels 8.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin