Pizza baguette Capricciosa

25 MIN
2 personen
Pizza baguette Capricciosa

Baguette of ciabatta kan ook perfect dienen als basis voor een pizza. Probeer deze heerlijke versie 'Capricciosa' maar eens, met artisjok, ham, olijven, champignons en mozzarella. Smullen!

Ingrediënten

  • 1 ciabatta
  • 100 g ham, in blokjes
  • 1 blik artisjokhart
  • 50 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 150 g mozzarellabolletjes
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 kl gedroogde oregano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het ciabattabrood overlangs in twee en besprenkel beide helften met olijfolie en kruid met peper en zout. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de broodhelften op. Laat 5 minuten roosteren in de voorverwarmde oven.
  2. Bestrijk de geroosterde ciabatta's met passata en beleg met artisjokharten, hamblokjes, olijven, plakjes champignons en bolletjes mozzarella. Bestrooi met de oregano en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella mooi goudbruin kleurt. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 770.8 kcal
Koolhydraten 60.96 g
waarvan suikers 4.56 g
Vet 39.51 g
waarvan verzadigd 12.95 g
Proteïnen 39.05 g
Vezels 9.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin