Een heerlijk gerecht met Marokkaanse smaken dat snel klaar is. Heerlijk mals lamsvlees met ras el hanout met daarbij kruidige couscous en een yoghurtsausje.
Ingrediënten
2 el ras el hanout
2 lamssteaks
130 g couscous
½ groentebouillonblokje
½ rode ui
1 wortel
1 blik kikkererwten
10 g bladpeterselie
10 g munt
150 ml yoghurt
50 g amandelschilfers
3 kl olijfolie
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de ras el hanout met 2 koffielepels olijfolie en wrijf de lamssteaks helemaal rondom hiermee in. Verhit 1 koffielepel olijfolie in een pan en bak de steaks kort rondom, om ze te korsten. Leg ze dan in een ovenschaal en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op.
Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
Snij een halve rode ui fijn. Schil de wortel en rasp met een grove rasp. Laat de kikkererwten uitlekken. Hak de peterselie en munt fijn.
Meng de yoghurt met de munt en kruid met peper en zout.
Meng de couscous met de geraspte wortel, rode ui, kikkererwten, amandelschilfers en de fijngehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de lamssteaks in fijne plakjes. Schep de couscous op de borden en dresseer daar bovenop de plakjes lam en schep er wat yoghurt over. Serveer de rest van de yoghurt in een kommetje erbij.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.