Kokoskip met Aziatische kruidensalade

20 MIN
2 personen
Kokoskip met Aziatische kruidensalade

Deze kip wordt gepocheerd in een heerlijk frisse kokosbouillon, het resultaat is heerlijk zacht en smaakvol vlees. Een heerlijk licht gerecht uit het Oosten!

Ingrediënten

  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 2 kipfilet
  • 150 g jasmijnrijst
  • 150 g sperziebonen
  • 10 g Thaise basilicum
  • 10 g munt
  • 10 g koriander
  • 1 komkommer
  • 30 g pinda's
  • 1 limoen
  • 2 kl suiker
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de kokosmelk, de helft van de vissaus, per persoon 125 milliliter water en een snufje zout in een kookpotje. Breng aan de kook en leg de kipfilets erin. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Breng een potje gezouten water aan de kook en kook de sperzieboontjes beetgaar in 4 minuten.
  4. Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum, munt en koriander. Snij de komkommer in halve maantjes. Hak de pinda's grof. Pers het sap van de limoen uit.
  5. Draai het vuur uit onder de kip, maar laat de kip nog rusten in de kokosbouillon. Schep met een lepel per persoon 2 eetlepels kokosbouillon in een kommetje. Voeg de rest van de vissaus, de suiker, het limoensap en een snufje zout toe. Dit is de dressing.
  6. Haal de kipfilets uit de kokosbouillon en snij in fijne plakjes. Serveer de kip met de rijst, de groene groenten, de kruiden en de pinda's erover gestrooid. Lepel er de dressing over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 911.87 kcal
Koolhydraten 89.39 g
waarvan suikers 20.07 g
Vet 38.53 g
waarvan verzadigd 24.93 g
Proteïnen 50.07 g
Vezels 7.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin