Roerbak met citroenkip en knapperige groentjes

20 MIN
2 personen
Roerbak met citroenkip en knapperige groentjes

Een heerlijk Aziatisch geïnspireerd kommetje met noedels, frisse citroenkip en knapperige groentjes. laar in minder dan 20 minuten en lekker licht, hoera!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g gember
  • 1 citroen
  • 30 g cashewnoten
  • 2 kipfilet
  • 150 g eiernoedels
  • 2 kl currypoeder
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 kl maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Schil en rasp de gember. Was en rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Hak de cashewnoten grof. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook hierin de sperzieboontjes. Voeg na 3 minuten de eiernoedels toe, laat samen nog 3 minuten koken. Gief af.
  3. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan. Bak de reepjes kipfilet mooi goudgeel in 5 minuten, kruid met peper en zout. Schep uit de pan. Giet per persoon 125 milliliter water in de wok en voeg de zeste en sap van de citroen toe, samen met de suiker, het currypoeder en de geraspte gember. Breng aan de kook.
  4. Meng het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water en voeg toe aan de wok. Roer goed tot de saus indikt. Voeg de noedels, boontjes, de kip en geraspte wortelen toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met de lente-uitjes en de grof gehakte cashewnoten erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 712.39 kcal
Koolhydraten 83.79 g
waarvan suikers 14.86 g
Vet 17.69 g
waarvan verzadigd 2.93 g
Proteïnen 50.95 g
Vezels 7.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin