Erwtensoep met rookworst

45 MIN
4 personen
Erwtensoep met rookworst

Deze Nederlandse klassieker, ook wel snert genoemd, staat vandaag op het menu. Een dikke erwtensoep, bijna zo dik als pap! De rookworst snijden we in plakjes en bakken we kort even aan alvorens deze aan de soep toe te voegen. Lekker stevige winterkost!

Ingrediënten

  • 150 g rookworst
  • 1 aardappel
  • 400 g spliterwten, geweekt
  • 1 stengel prei
  • 2 uien
  • 1½ l groentebouillon
  • boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardappel in blokjes. Snij de prei in ringen en de ui in plakjes.
  2. Verhit boter in een grote pot en stoof hierin de uien glazig. Voeg na enkele minuten de prei toe en laat even bakken.
  3. Doe de erwten en de aardappelen bij de groenten. Blus met de groentebouillon en breng aan de kook. Laat 30 min. zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en kruid met peper en zout.
  5. Snij de rookworst in plakjes en bak kort aan in een klontje boter. Doe ze bij de soep en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 354.45 kcal
Koolhydraten 28.55 g
waarvan suikers 7.13 g
Vet 17.99 g
waarvan verzadigd 7.69 g
Proteïnen 16.7 g
Vezels 8.76 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin