Kebabs van kalkoen met perzik en rozemarijn

25 MIN
8 stuks
Kebabs van kalkoen met perzik en rozemarijn

Deze kebabs zijn verrassend lekker! Met kalkoen, stukjes perzik en rozemarijn zijn deze spiesjes ideaal als hapje of voorgerecht op een warme dag.

Ingrediënten

  • 750 g kalkoenfilet, in blokjes
  • 6 perziken, in kwartjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rozemarijn, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Laat 8 houten spiesjes weken in water.
  2. Meng in een kom de kalkoenblokjes met de knoflook, perziken en olie. Kruid bij met peper en zout.
  3. Prik het vlees en de perziken op de spiesjes. Bak ze goudbruin en gaar op een geoliede, warme grillplaat. Laat 8-10 minuten bakken en draai ze regelmatig om.
  4. Besprenkel ze met de rozemarijn en dien op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 185.4 kcal
Koolhydraten 10.84 g
waarvan suikers 8.02 g
Vet 5.74 g
waarvan verzadigd 0.82 g
Proteïnen 22.2 g
Vezels 0.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin