Gemarineerde kipspiesjes met sesam

140 MIN
4 personen
Gemarineerde kipspiesjes met sesam

Deze Oosters gemarineerde kipspiesjes serveer je met komkommerlinten voor een frisse toets. De lekkere crunch van sesamzaadjes maakt dit hapje helemaal af.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet, in 12 repen
  • 1 komkommer, in linten
  • 10 radijzen, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el sesamolie
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el vissaus
  • 1 limoen, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sesamzaad
  • 2 cm gember, fijngehakt

BEREIDING

  1. Week twaalf houten spiesjes in water.
  2. Maak een marinade van de sesamolie vermengd met de hoisinsaus en twee eetlepels limoensap. Roer er de knoflook en gember door. Laat hierin de kippenreepjes 2 uur marineren.
  3. Doe de komkommerlinten en radijsjes in een kom en overgiet met de een eetlepel limoensap en de vissaus.
  4. Rijg de gemarineerde kippenreepjes op de houten spiesjes.
  5. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met olie. Leg hierop de kippenspiesjes en zet 5 minuten onder de ovengrill. Draai om en bak opnieuw 5 minuten tot ze volledig gaar zijn.
  6. Bestrooi met het sesamzaad en serveer met de radijsjes-komkommersalade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 297.15 kcal
Koolhydraten 9.52 g
waarvan suikers 4.02 g
Vet 17.23 g
waarvan verzadigd 2.54 g
Proteïnen 26.07 g
Vezels 1.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin