Kiprolletjes met spinazie en ricotta

65 MIN
4 personen
Kiprolletjes met spinazie en ricotta

‘Pimp’ kippenfilets, door er een heerlijk vulling tussen te doen: hier met ricotta en gesauteerde spinazie, met een heerlijk witte wijnsausje erbij.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 400 g spinazie
  • 8 schijfjes citroen
  • 200 g ricotta
  • 50 g bloem
  • 1 eidooier
  • 250 ml witte wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak de spinazie zeer kort aan in een scheutje olijfolie. Zorg dat er nog geen vocht vrijkomt. Haal de spinazie uit de pan en laat afkoelen.
  3. Snijd de kipfilets overlangs net niet helemaal door. Zorg dat ze nog met 1 centimeter aan elkaar hangen. Vouw ze open en sla plat tussen plasticfolie.
  4. Meng de ricotta en de spinazie door elkaar en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg er de eidooier aan toe en roer om. Vul hiermee de platte kipfilets en rol ze op. Bind de rolletjes keukentouw en haal ze door het bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
  5. Verhit de zonnebloemolie samen met de boter in een pan. Schroei hierin de kiprolletjes tot ze goudbruin zien. Haal ze dan uit de pan en blus het kookvocht met de witte wijn. Laat tot de helft inkoken.
  6. Schik de kiprolletjes in een ovenschaal en overgiet ze met het braadvocht en de groentebouillon. Leg hierop de citroenplakken en zet 25 minuten in de oven. Draai ze dan om en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Laat de kip opnieuw 15 minuten bakken.
  7. Verdeel de kip over de borden. Laat het vocht uit de ovenschaal kort inkoken en serveer dit bij het gerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 743.33 kcal
Koolhydraten 11.79 g
waarvan suikers 1.12 g
Vet 51.67 g
waarvan verzadigd 14.35 g
Proteïnen 46.98 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin