Kip in zoutkorst

60 MIN
4 personen
Kip in zoutkorst

Als je kip in een zoutkorst laat garen, wordt ze botermals en heerlijk smaakvol. En verrassend genoeg helemaal niet te zout.

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 citroen
  • 1 el bloem
  • 1 eiwit
  • 1 el olijfolie
  • 1½ kg zeezout
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 240 °C.
  2. Doe het zout, het eiwit, de bloem en 2 eetlepels water in een kom en meng goed.
  3. Prik de een paar keer in de citroen en stop ze in de kip. Bind de kip op en zorg ervoor dat er geen zout in de kip kan en dat al het vlees is bedekt met vel. Kruid de kip met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
  4. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal. Leg hierop een laag van het zoutmengsel van ongeveer 2 cm. Leg er de kip op en bedek ze met de rest van het zoutmengsel. Zet 45 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 367.4 kcal
Koolhydraten 4.01 g
waarvan suikers 0.58 g
Vet 22.48 g
waarvan verzadigd 5.25 g
Proteïnen 37.65 g
Vezels 0.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin