Spinaziepannetje met venkel en eendenborst

50 MIN
4 personen
Spinaziepannetje met venkel en eendenborst

Een erg originele ovenschotel, dit spinaziepannetje met venkel en krokante eendenborst plakjes. De croutons van brioche maken het helemaal af!

Ingrediënten

  • 700 g eendenborsten
  • 1 sneetje brioche brood, in blokjes gesneden
  • 1 kg spinazie, grof gehakt
  • 1 venkel, grof gehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • 4 el ongezouten boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de stukjes brood op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15 minuten krokant in de oven. Laat volledig afkoelen.
  3. Kruid de eendenborst met peper en zout. Kerf het vel in en bak in een pan met olijfolie 2 minuten op de velkant, draai om en bak ook de andere zijde. Neem uit de pan.
  4. Bak in dezelfde pan al roerend de venkel en ui zacht in de helft van de boter.
  5. Leg de eend in een ovenschaal samen met het venkelmengsel en de spinazie. Schenk de eieren en kippenbouillon erbij. Beleg met vlokjes boter en zet 10 minuten in de oven.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en overstrooi met de croutons.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.31 kcal
Koolhydraten 11.01 g
waarvan suikers 3.16 g
Vet 55.5 g
waarvan verzadigd 25.24 g
Proteïnen 47.28 g
Vezels 7.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin