Wie houdt er nu niet van worstjes? Knackworsten, beuling, chipolata, merguez... allemaal variaties op het heerlijk stukje comfort food dat worst heet. Zo goed als elke (eet)cultuur heeft zijn variatie, dus werd het dringend eens tijd om ook daar een lekker lijstje van te maken!

Worst met stoemp

Dé klassieker bij uitstek natuurlijk in onze Belgische keuken: stoemp met worst. Dat kan zo goed smaken op een koude, barre avond. Een lekker vleessausje mag natuurlijk ook niet ontbreken, of een flinke schep (graan)mosterd of pickles. Puur comfort food!

Uienstoemp met worst
Uienstoemp met worst
Wortelstoemp met worst
Wortelstoemp met worst
Worst met preistoemp en graanmosterd
Worst met preistoemp en graanmosterd
Pompoenstoemp met worst
Pompoenstoemp met worst
Kippenworst met preistoemp
Kippenworst met preistoemp

Worstenbroodjes

Een worstenbroodje is ideaal als hapje, of om mee te nemen als lunch. Ook hier kan je weer lekker variëren, door bijvoorbeeld merguezworstjes te gebruiken. Moet je proberen!

Worstenbroodje
Worstenbroodje
Pittige mini-worstenbroodjes
Pittige mini-worstenbroodjes
Worstenbroodjes met merguez
Worstenbroodjes met merguez

Pasta met worstjes

Worstjes zijn ook perfect in pasta, als vervanging voor gehakt. Worstvlees is namelijk een lekker gekruide versie van gehakt. Je kan het vlees uit het velletje knijpen en dan gebruiken in je pasta (of ovenschotel), overheerlijk!

Cavatelli met gekruide worst
Cavatelli met gekruide worst
Orecchiette met pesto, boontjes, erwtjes en kippenworst
Orecchiette met pesto, boontjes, erwtjes en kippenworst
Pappardelle met worst en prei
Pappardelle met worst en prei
Pastaschelpen met worst en broccoli
Pastaschelpen met worst en broccoli

Save

Save

Save

Save

Save