Zuurkoolstoemp met roergebakken runderreepjes

30 MIN
4 personen
Zuurkoolstoemp met roergebakken runderreepjes

Laat je verrassen door deze Oosterse versie van stoemp, met zuurkool en ananas, met daarbij roergebakken runderreepjes met sojasaus en sjalot.

Ingrediënten

  • 400 g runderfilets, in reepjes
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 500 g zuurkool
  • 1 ui, in ringen
  • 1 blik ananasschijf, in stukjes
  • 3 el glutenvrije sojasaus
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen samen met de zuurkool gaar in gezouten water. Giet af, maar vang het kookvocht op.
  2. Pureer de aardappelen en zuurkool met een stamper. Schenk er wat kookvocht bij voor een smeuïge structuur krijgt. Meng er de stukjes ananas door.
  3. Kruid het rundsvlees met peper en zout en marineer het 20 minuten in sojasaus.
  4. Haal het vlees uit de sojasaus en bak het samen met de uiringen in arachideolie. Schenk er de rest van de marinade over. Serveer met de puree.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 491.32 kcal
Koolhydraten 53.26 g
waarvan suikers 7.1 g
Vet 16.23 g
waarvan verzadigd 6.04 g
Proteïnen 29.31 g
Vezels 7.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin