Oosterse spinaziesoep met kip

15 MIN
4 personen
Oosterse spinaziesoep met kip

Deze spinaziesoep smaakt heerlijk Oosters af, door de toevoeging van de kruiden en jasmijnrijst. De sappige blokjes kip maken er een echte maaltijdsoep van

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, in reepjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 600 g spinazie
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • ½ citroen, geperst
  • 1.2 l kippenbouillon
  • 1 el sesamolie
  • 2 el boter
  • 1 kl koriander, gemalen
  • 1 kl komijn, gemalen
  • 4 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de kip goudbruin in de boter. Breng op smaak met de koriander en het komijn.
  2. Haal het kip uit de pot en leg opzij. Leg er dan de ui, knoflook en rijst in en bak kort even aan tot de rijst een boterlaagje heeft. Schenk er de bouillon over en laat 10 minuten koken.
  3. Doe de spinazie bij de soep en laat 2 minuten slinken in de kokende bouillon. Mix tot een soep met een staafmixer en zeef.
  4. Dompel de kippenreepjes onder de soep en breng verder op smaak met de sesamolie, het citroensap, peper en zout.
  5. Verdeel de soep over de borden en garneer met wat bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 373.17 kcal
Koolhydraten 34.6 g
waarvan suikers 3.1 g
Vet 14.39 g
waarvan verzadigd 6.63 g
Proteïnen 26.05 g
Vezels 4.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin