In dit recept doet de oven het meeste werk. Heerlijk! Het enige wat jij nog moet doen is de paprika en sla in stukken snijden en de saus bijeen mixen. Voor de rest is het wachten tot de ovenwekker afgaat en klaar!
Ingrediënten
2 kippenbillen
400 gr krielaardappelen
1 teentje knoflook
1 rode paprika
50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
60 gr volle yoghurt
2 el mayonaise
10 gr basilicum
½ ijsbergsla
olie
1 kl kipkruiden
zout en zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Wrijf de kippenbil in met olie en kipkruiden. Schik in een ovenschaal en gaar
25-30 min. in de oven.
Halveer de krielaardappelen. Schik op de bakplaat en pers de knoflook erbij. Hussel door elkaar met olie en een snuifje zout. Rooster 20-25 min. in de oven in de oven bij de kip.
Snijd de paprika in blokjes. Schik in een ovenschaal (of mee op de bakplaat bij de krielaardappelen) en hussel door elkaar met olie, zout en zwarte peper. Rooster 15 min. mee in de oven (zie tip).
Mix, met een staafmixer of in een blender, de helft van de Gran Moravia met de yoghurt, mayonaise en basilicum. Kruid met zout en zwarte peper.
Snijd de ijsbergsla in repen en schik in een slakom. Voeg de paprika, de rest van de Gran Moravia en de dressing toe en hussel door elkaar.
Serveer de kip met geroosterde krieltjes en salade. Smakelijk!
TIP: Hou je van rauwe paprika in het slaatje? Dat kan ook! Schil de paprika eventueel voor je 'm in blokjes snijdt, dat verteert iets makkelijker.