Kippendrumsticks met groentefrietjes en frisse koolsla

35 MIN
2 personen
Kippendrumsticks met groentefrietjes en frisse koolsla

Kip met frietjes kan iedereen bekoren. Geef een Aziatische twist aan de kip met een smaakvolle mengeling van sojasaus en misopasta. Verrassend lekker, toch?

Ingrediënten

  • 50 ml sojasaus
  • 25 gr miso pasta
  • 1 kl vijfkruidenpoeder
  • 4 kippendrumsticks
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 4 el mayonaise
  • 1 kl srirachasaus
  • 1 witte kool
  • 1 stengel lente-ui
  • olie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Kippendrumsticks: meng de sojasaus met de misopasta, het vijfkruidenpoeder en een scheutje olie tot een marinade. Bestrijk de kippendrumsticks ermee. Schik in een ovenschaal en bak zo’n 25 min. in de oven.
  3. Snijd de zoete aardappel en wortel in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie. Rooster 20-25 min. Haal uit de oven en bestrooi met zout en zwarte peper.
  4. Srirachamayo: meng de mayonaise met de sriracha en witte wijnazijn. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Koolsla: snijd de witte kool in fijne repen. Kneed samen met een scheutje olie, zout en zwarte peper met je handen door elkaar (zie tip). Door het kneuzen wordt de kool zachter en beter verteerbaar.
  6. Snijd de lente-ui in fijne ringen en schep mee onder de koolsla.
  7. Controleer of de kippendrumsticks en groentefrietjes gaar zijn. Serveer met de koolsla en werk af met de srirachamayo. Smakelijk!
  8. TIP: Schep de helft van de srirachamayo onder de koolsla.