Kippenballetjes met erwtenpilaf

30 MIN
4 personen
Kippenballetjes met erwtenpilaf

Heerlijk sappige kippengehaktballetjes met pilaf van rijst en erwtjes. Lekker fris met de yoghurtdressing! Echte zomerse kost!

Ingrediënten

  • 400 g kippengehakt
  • 300 g basmatirijst
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 300 g erwten
  • 1 limoen
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 el komijn
  • 2 el olijfolie
  • Komkommer yoghurt-dressing

  • ½ komkommer, fijngehakt
  • 150 ml natuuryoghurt
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het kippengehakt met de helft van de knoflook en 1 eetlepel komijn en vorm er gehaktballetjes van.
  2. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan, en bak de balletjes hierin, zodat ze rondom gekleurd zijn. Haal de balletjes uit de pan, en hou even opzij.
  3. Doe de rijst in de pan, samen met de rest van de knoflook en de komijn, en laat kort aanbakken. Voeg bouillon toe, zodat de rijst onder staat.
  4. Zet een deksel op de pan, en laat 10 minuten zachtjes garen, totdat alle bouillon is opgenomen. Voeg de erwtjes toe en laat kort meegaren.
  5. Rasp ondertussen de zeste van de limoen, en pers het sap uit. Meng de komkommer met de yoghurt en de munt. Kruid met peper en zout.
  6. Doe de zeste en het limoensap bij de pilaf, en ook de gehaktballetjes. Meng onder mekaar en serveer met wat van de komkommer-yoghurtdressing erover gedruppeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.1 kcal
Koolhydraten 83.47 g
waarvan suikers 8.84 g
Vet 16.9 g
waarvan verzadigd 3.46 g
Proteïnen 34.4 g
Vezels 4.69 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin