Oosters gegrilde zalm met noedels

25 MIN
4 personen
Oosters gegrilde zalm met noedels

Een origineel en verrassend Oosters gerechtje! En bovendien niet te zwaar.

Ingrediënten

  • 4 zalmfilet, elk 160 g
  • 2 cm gember
  • 1 chilipeper
  • 6 lente-uitjes
  • 2 el koriander, grof gehakt
  • 1 el sojasaus
  • 1 snufje suiker
  • zonnebloemolie
  • peper en zout
  • Voor de noedels

  • 200 g eiernoedels
  • ¼ Chinese kool
  • 1 ui
  • limoensap
  • 1 el sojasaus
  • zonnebloemolie
  • peper

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Snij het chilipepertje zonder zaadjes in fijne sliertjes. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en grill ze in ongeveer 8 minuten net gaar (afhankelijk van de dikte). Dek af met aluminiumfolie en zet even opzij.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar ze in een kom met koud water. Pel en halveer de ui, snij in dunne plakjes. Snij de Chinese kool in fijne sliertjes. Verhit wat olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog 2 minuten mee.
  4. Giet de noedels af en laat goed uitlekken. Schep ze bij in de wok en meng goed. Warm nog even door. Breng op smaak met de sojasaus, limoensap en peper.
  5. Verhit wat olie in een wok en roerbak de gember, chilipeper en lente-uitjes 2 tot 3 minuten. Voeg de sojasaus, een snufje suiker en een scheutje water toe, warm nog even door. Schep de koriander erdoor.
  6. Verdeel de noedels over warme borden of kommen. Leg er de zalm bovenop en lepel er wat saus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.85 kcal
Koolhydraten 47.37 g
waarvan suikers 6.86 g
Vet 24.43 g
waarvan verzadigd 5.02 g
Proteïnen 39.54 g
Vezels 3.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin