Kipgyros met pitabroodjes

25 MIN
2 personen
Kipgyros met pitabroodjes

Heerlijke pitabroodjes gevuld met een zelfgemaakte gyros met veel verse groenten en lekkere sappige reepjes kip. Klaar in 25 minuten en lekker vers!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 150 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de tomatenpuree, de kipkruiden, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en verwarm de pitabroodjes. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Stooi de peterselie over de gyros. Snij de pitabroodjes open en leg er reepjes salade en de kipgyros in en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 806.1 kcal
Koolhydraten 93.35 g
waarvan suikers 21.71 g
Vet 20.76 g
waarvan verzadigd 3.43 g
Proteïnen 54.81 g
Vezels 13.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin