Kipgyros met pitabroodjes

25 MIN
2 personen
Kipgyros met pitabroodjes

Heerlijke pitabroodjes gevuld met een zelfgemaakte gyros met veel verse groenten en lekkere sappige reepjes kip. Klaar in 25 minuten en lekker vers!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 150 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 little gems
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in ringen. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Pers de knoflook. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de suiker en de helft van de olijfolie. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster. Bewaar ze onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen, tot het vocht verdampt is.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Strooi de peterselie over de gyros. Snij de pitabroodjes open en leg er reepjes sla en de kipgyros in en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.04 kcal
Koolhydraten 69.63 g
waarvan suikers 18.17 g
Vet 19.76 g
waarvan verzadigd 3.17 g
Proteïnen 50.34 g
Vezels 11.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin