Kipgyros met bloemkoolrijst

25 MIN
2 personen
Kipgyros met bloemkoolrijst

Zin in iets van de pitabar maar wil je het graag ook gezond houden? Dan maak je't toch gewoon zelf? Ontdek hoe gemakkelijk het is om zelf kipgyros te maken! Serveer daarbij bloemkoolrijst en je hebt lekker en toch gezond gegeten. Zalig toch?

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 10 g bladpeterselie
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een grote kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden en 1/3 van de olijfolie. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de bloemkoolrijst en per persoon 3 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de bladpeterselie fijn. Serveer de bloemkoolrijst met de kipgyros. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 516.68 kcal
Koolhydraten 21.57 g
waarvan suikers 15.52 g
Vet 25.26 g
waarvan verzadigd 3.68 g
Proteïnen 45.3 g
Vezels 8.72 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin