Wraps met kipgyros

25 MIN
2 personen
Wraps met kipgyros

Een originele maaltijd uit het vuistje: homemade kipgyros in een tortilla wrap, met een fris looksausje voor erbij. Gemakkelijk en snel klaar, en je maakt er het hele gezin blij mee!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kipfilet
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 kl kipkruiden
  • 2 kl kipkruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 little gem
  • 1 little gem
  • ½ potje magere yoghurt
  • ½ potje magere yoghurt
  • 4 tortilla's
  • 4 tortilla's
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl suiker
  • 1 kl suiker
  • peper
  • peper
  • zout
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de paprika in reepjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de helft van de knoflook. Snij de kip in reepjes. Doe alles samen in een kom.
  2. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de helft van de olijfolie en de suiker. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  3. Meng het paprikapoeder met de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de kipkruiden, de suiker en de helft van de olijfolie. Doe bij de kip en groenten en meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout. Laat kort marineren.
  4. Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Pers de rest van de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de mayonaise, knoflook en peterselie. Kruid met peper en zout. Meng tot een sausje.
  5. Hak ondertussen de peterselie fijn. Snij de little gem in reepjes. Pers de rest van de knoflook. Doe de yoghurt in een kommetje, samen met de mayonaise, knoflook en peterselie. Kruid met peper en zout. Meng tot een sausje.
  6. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout. Roerbak nog 5 minuten, tot het vocht verdampt is.
  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kip met de groenten en de marinade toe. Roerbak voor 5 minuten. Voeg dan per persoon 50 milliliter water toe en schep goed om. Roerbak nog 5 minuten, tot het vocht verdampt is. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  8. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm op in de microgolfoven of in een pan zonder vestof.
  9. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm op in de microgolfoven of in een pan zonder vestof.
  10. Verdeel de sla over de wraps. Schep er de gebakken kip met groenten bij. Druppel er wat saus over. Rol dicht en serveer met de rest van de saus.
  11. Verdeel de sla over de wraps. Schep er de gebakken kip met groenten bij. Druppel er wat saus over. Rol dicht en serveer met de rest van de saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 833.94 kcal
Koolhydraten 62.06 g
waarvan suikers 18.4 g
Vet 41.55 g
waarvan verzadigd 8.54 g
Proteïnen 46.74 g
Vezels 6.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin